Szervezetek

Matica slovenská

Elnök: Helena Györgyiová
Tagok száma: 308.

A Matica slovenská helyi szervezete kulturális rendezvényeket szervez tagjai számára a helyi kultúrházban és színházi előadások látogatását is szervezi Galántára, vagy a fővárosba, Pozsonyba.

Csemadok

Elnök: Horváth Adrián
Tagok száma: 625.

A szervezetet 19 tagú bizottság felügyeli. Január 11-én, a helyi kultúrházban megrendezett évzáró gyűlésen kiértékelték az előző évi kulturális tevékenységet, ahol a fiatalok műsort adtak elő.

Fikusz – Felsőszeli Ifjúsági Kultúrszövetség

Elnök: Molnár Beáta.
Tagok száma: 20.

A szervezetet 2003-ban polgári társulásként alapították a kultúra fejlesztésének és kulturális rendezvények szervezése céljából a fiatalok részére. Vezető személyiségei: Lednecki Mária, a iskolai klub nevelőnője, Mgr. Nogely Mónika, tanítónő. Mindketten a helyi magyar tannyelvű alapiskolában dolgoznak. A szövetség tagjai 14–30 év közötti fiatalok.

Nyerges Polgári Társulás

Elnök: Lednecky Zoltán.
Tagok száma: 60.
Lovak száma: 40.

A felsőszeli lovasok képviseltették magukat és falunkat is 23 különböző helyi és a környező falvakban szervezett rendezvényen.
A szervezet saját lovaskocsival rendelkezik, melyet főleg a Szüreti bálon az ünnepélyes borkóstolók alkalmával, és december 6-án a Mikulás alkalmából használ ki.

Kisállattenyésztők Szlovákiai Szövetségének Felsőszeli Alapszervezete

Elnök: Németh Lajos
Tagok száma: 39
Ifjú tenyésztők: 6

Az helyi alapszervezet már hosszú évek óta aktívan működik. Tagjai elkötelezettek a minőségi galamb-, baromfi-, és nyúltenyésztés iránt. Községünket képviseljük a helyi, területi, országos és a környező országok nemzetközi kiállításain is. Tagjai nem csak falubeliek, hanem a környékről is, akik szintén kiveszik részüket a szervezet feladataiból. Alapszervezetünk weboldala www.zoszhornesaliby.sk, ahol bemutatjuk tevékenységünket.

Általános közszolgálat – betegszállítás

PROPRIUS VECTURA, p.o. – Peter Szabó

lelki értékek kialakítása, fejlesztése, védelme, helyreállítása és bemutatása